(en français)

Lokale overheden

Op dit moment loopt er bij lokale overheden enkel een campagne in Gent die de stad oproept om niet langer in fossiele brandstoffen te investeren. Wil je je in deze campagne engageren of zelf een campagne opzetten in je eigen stad/gemeente? Neem dan zeker contact met ons op.

 

Universiteiten

 KU Leuven

In Leuven haalden de studenten al een eerste overwinning door de universiteit zo ver te krijgen haar petroleumfonds te verkopen. De campagne loopt nu nog altijd door, tot de universiteit werkelijk al haar investeringen uit fossiele brandstoffen heeft teruggetrokken.

 ULiège

De universiteit van Luik haalde als eerste in België een overwinning binnen door de universiteit zo ver te krijgen de aandelen van fossiele brandstofbedrijven die ze zelf in handen had te verkopen. Er blijft wel nog werk wat betreft de algemene investeringsfondsen die gedeeltelijk in fossiele brandstoffen beleggen

 UGent

De UGent nam de beslissing om alle investeringen terug te trekken uit fossiele brandstoffen en werkt nu aan het operationaliseren van deze beslissing.

 UCL

Aan de UCL voeren de studentenvertegenwoordigers van de AGL een campagne om de investeringen van de universiteit uit fossiele brandstoffen terug te trekken.

 VUB

Aan de VUB werd het platform VUB Fossil Free opgericht om de investeringen van de universiteit uit fossiele brandstoffen ter te trekken.

 ULB

Aan de ULB werd het platform ULB Fossil Free opgericht om de investeringen van de universiteit uit fossiele brandstoffen ter te trekken.

Andere institutionele investeerders

Het Netwerk Rechtvaardigheid en Vrede van de katholieke Kerk lanceerde de campagne “Is uw investeringsplan ook een klimaatplan?” In het kader van deze campagne kondigden al 12 organisaties, waaronder de Belgische bisschoppenconferentie aan te zullen desinvesteren.